Zgodovina Aikida in društva

o zgodovini Aikido je bilo že dosti napisenega, zato bom samo doadal to kar zelo malo ljudi ve, da je bil Aikido uradno priznan, kot samostojna borilna veščina leta 1942, ko mu je Dan Nippon Butoku Kai vse japonska zveza vseh borilnih veščin Japonse podelila licenco za samostojno delovanje.

AIKIDO DRUŠTVO 1994 MARIBOR-SLOVENIJA
je bilo ustanovljeno 05. oktober 1994. Ustanovitel je bil Rudi Majcen.

Leta 1995 je Rudi Majcen navezal stik z DAB Nemško Aikido Zvezo in mojstroma Rolf Brandtom in Erhard Altenbrandtom, takrat oba 6.Dan-Aikido, ter s to zvezo sodeloval vse do leta 2002.

Od leta 1995 do 1999 je bil Rudi Majcen  preko svojga učitelja Ehrada Altenbrandta tudi  učenec Andre Nocqeta, 8.Dan-Aikido, ki je bil neposredni učenec O sensea Morihei Ueshiba

Leta 2002 je bila ustanovljena Aikido Unija Nemčije na pobudo senseio Rolf Branta in Erhard Altenbrandta, oba 7.Dan-Aikido in kot ustanovna člana sta bila iz Slovenije sensei Rudi Majcen in Aikido društvo 1994 Maribor-Slovenije.

Leta 2002 je bil v Sloveniji izveden prva enotedenska Aikido šola v Izoli pod vodstvom Rolf Branta in Erhard Altenbrantda, oba 7.Dan-Aikido.

Leta 2008 sta se iz Aikida umaknila učitelja Erhard Altenbrant, 8.Dan-Aikido in Rolf Brandt, 8.Dan-Aikido. Vendar je Erhard Altenbrant, še naprej bil član našega društva in z svojim znanjem še naprej pomaga našemu sensei Rudi Majcenu.

Leta 2009 je naš sensei Rudi Majcen prvi v Sloveniji napisal Program za usposabljanje športnih delavcev v Aikido, katerega je potrdil Strokovni svet RS za šport in po tem programu se je usposabljalo do leta 2014. Naši prvi člani so po tem programu  uspešno opravili izpit za strokovne delavcev v Aikido in to:
- sensei Rudi Majcen, Glavni inštruktor Aikido-a, strokovni delavec 3;
- Tine Otorepec, Inštruktor Aikido-a, strokovni delavec 1 in
- Janko Jemec, Inštruktor Aikido-a, strokovni delavec 1.

Leta 2010 je sensei Rudi Majcen navezal stike z Shihan Edmund Kernom, Kyosi, 8.Dan-Aikido, ki je bil učenec senseia Morihiro Saito, 9.Dan-Aikido in začel z njim sodelovati.

Leta 2011 je naš sensei Rudi Majcen postal član Japonske zveze I.M.A.F.-KOKUSAI BUDION ( International Martial Arts Federation World Headquarters, Japan). Ta zveza je bila ustanovljena leta 1952.

Leta 2012 je naš sensei Rudi Majcen pri I.M.A.F.- KOKUSAI BUDION zvezi opravil izpit za 4.Dan-Aikido po japonskem programu, ki ga zahteva ta zveza.

Leta 2014 je naš sensei Rudi Majcen postal član Verbant aziatischer Kampfkunste e.V. Nemčije in  najstareše Japonske zveze Dan Nippon Butoku Kai, ki  je bila ustanovljena 1895.

Leta 2016 je naš sensei Rudi Majcen potal član  Nippon Seibukan Kokusai hogo Ilnkai japonske Budo zveze.

Novice

27.11.2018
20.JUBILEJNA TRADICIONALNA BOŽIČNO NOVOLETNA AIKIDO ŠOLA

Vabilo na 20. jubilejno tradicionalno Bižično Novoletno Aikido šolo, ki ...

27.10.2018
ŠE VEDNO VPISUJEMO NOVE  ČLANE IN ČLANICE

OBVESTILO

vse obveščamo, da pri nas vpisujemo nove člane in članice ...
27.08.2018

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke